torsdag den 17. januar 2013

Kan næsten ikke tænke på det ..


- og kan næsten heller ikke tænke på andet ...  :o(

For denne trøje, model Jackie, som jeg strikkede til min søster sidste år
har nu også været en tur i vaskemaskinen på det forkerte program.

Og det på trods af, at jeg sidste år, da en anden trøje blev ødelagt,
havde sagt, at jeg fremover nok skulle vaske hendes uldtrøjer ! 
(min søster bor i bofællesskab, hvor pædagoger står for hjælp til tøjvask og andet). 

Jeg er frygtelig ked af det - og vred.
For nok vil hendes bofællesskab erstatte garnet,
men det erstatter lissom ikke trøjen. Og jeg orker ikke strikke den igen.
Der ligger jo masser af andre ting på den To Do liste.

Så what to do ?? 

(Jeg må indrømme, at jeg vist desværre kom til at tale lidt højt ... )

14 kommentarer:

Lise Halager sagde ...

Så er det man gerne må gå en laaang tur og råbe RØV lige så højt man kan!!!
Æv æv æv hvor er det skide ærgeligt for den smukke trøje. Den har taget mange timer at lave.
Et trøste-knus herfra...

Trillemus sagde ...

Eeej det er bare ikke rigtigt. Sikke ærgerligt... Måske du skal til at sy flere filtede tasker. Øv øv...

For flere år siden arbejdede jeg på et plejehjem og der skete der desværre også en del vaskefejl. De helt unge smed bare alt tøjet i vaskemaskinen og vaskede alt for varmt. De pårørende klagede når uldtrøjerne krøb til dukketøj.

Kh Mette

marion sagde ...

kan jeg sgu da godt forstå ville have råbt tror jeg af arrigskab det gør jeg ihvertfald altid når det er mig der dummer mig ....

men se det fra den lyse side nu har du jo bogen :-) så du kan få brugt dine ideer....
Ej tænker hvor slemt er det.... for kan jo være den kan reddes hvis det ikke er alt for slemt det jeg gør når jeg forsøger at redde noget der er vasket forkert er at jeg gør det vådt forsøger at trække det i form og bruger mit dampstrygejern til at få det trukket ud igen, hvis du forstår hvad jeg mener, men det kommer jo an på hvor meget forkert den er vasket og hvor meget den er krympet

Madame sagde ...

Åh nej, det er næsten ikke til at bære! Og især ikke når du har tilbudt at vaske de smukke trøjer.

Birthe sagde ...

Åh nej , for pokker da også.... kan godt forstå du er knotten:-(

Merete sagde ...

Der er ikke noget at sige til at du er sur. Kan din søster ikke tag sine strikketrøjer fra, så hun eller du kan vaske dem?

Lis sagde ...

Jeg er sikker på, jeg også havde talt med store bogstaver.
Du behøver jo ikke at strikke en tunika magen til næste gang kan det jo være noget andet. Garnet får du jo erstattet og jeg er sikker på at pædagogen er lige så ked af det som du er.
Føler dog med dig, for jeg ved jo også hvor mange tanker og ønsker vi sidder og tænker medens vi laver håndarbejdet.

Trøstekram til dig,

Kh. Lis

Ulla Røjkjær sagde ...

For filan da også Mona.. Jeg kan edder muggemig godt forstå at du talte lidt højt..
Hvor er det ærgerligt. Øv.

Ulla Reiche sagde ...

Øv øv øv øv. På mit arbejde oplever vi tit at borgernes tøj bliver vasket forkert. Her er det hjemmeplejen som står for tøjvask og det sker ikke for de faste gæve kvinder MEN der er så mange vikarer ganske unge piger/ drenge og andre som ikke mestre sproget. Samt heller ikke kan læse på de sedler vi har sat på samtlige vaskemaskiner.

Hvis du er i tvivl, så lad vær med at vaske tøjet. På tørretumbleren står der : trøjer, skjorter, bukser, kjoler, nederdele må IKKE tørretumbleres. Oa alligevel sker det gang på gang og vi sure pædagoger bliver vrede på borgernes vegne.

Vores borgers tøj er bare købt i butikkerne og kan godt erstattes. ( det bliver det så bare ikke) men en stor flot strik trøje kan man jo ikke bare lige gøre om igen. Jeg kan godt forstå du er ærgerlig.

Kh

Ulla

Fru Knudsen sagde ...

Åh nej, jeg kan mærke hvordan du har det!!!!!!
Jeg arbejder i et bofællesskab, men det handler ikke om pædagoguddannelse, om man forstår at vaske!!!! Jeg har oplevet situationen flere gange, det handler om at nogle mennesker ikke aner, at uld IKKE må komme i maskinen. Og jo det handler jo faktisk om uddannelse, vi strikkere ved det!!!!! De fleste ældre ved det også, og nu har personen som har lavet fejlen også lært det. Men ærgeligt det er det, lige når man konstatere det er det helt ubeskriveligt ærgeligt, grrrrr.....
"Krisen" spiller også lidt ind, for personalet skal virkelig løbe stærkt!!! Dem som bestemmer over pengene tænker ikke på, at dagligdags ting forsømmes, såsom vasketøj, og den rette omsorg for de borgere, som ikke selv kan klare dagligdags ting oplever det. Jeg har mærket det på egen krop!!!
Mona, gør noget godt for dig selv i dag, som kan hæve humøret, og prøv at glemme, det er jo sket, men åh hvor er det GRRRRRR........

Ulla Reiche sagde ...

;-) jeg håber ikke jeg blev misforstået. Jeg tror IKKE at pædagoger er bedre til at vaske end hjemmehjælpere. Vores problem er at vi køber tøj med vores beboere som vi ikke selv må vaske for der er hjemmehjælperene som har den bevilling. ( meget mærkeligt system) de faste kan også godt vaske uden uheld. MEN der kommer så mange især unge som ganske enkelt ikke har lært det.

Det handler om erfaring eller mangel på samme og ikke uddannelsen. Beklager hvis jeg fik det fremlagt sådan. For sådan mente jeg det ikke.

Kh

Ulla

laj sagde ...

man må ski gerne råbe højt for hvor er det for dårligt.

Al den store stykke smukke arbejde og så smider de det bare i forkert vask -- og det når den sku ha været hjem til dig

Der er god grund til at råbe højt

trøstekram

Uldbegavet sagde ...

Åh nej hvor er det ærgeligt. Det er et stort arbejde, så jeg forstår godt du ikke orker at strikke den en gang til.
Jeg tror det klogeste vil være fremover at vælge et garn, der kan maskinvaskes. Der vil altid være en eller anden der ikke kender aftalen (afløsere m.v.) eller som ikke får sorteret uldtrøjerne fra, så det er nok svært at undgå, men ærgeligt er det.

Strikkefuglen sagde ...

Kan godt forstå du kom til at snakke lidt højt for hvor er det bare for ærgerligt og der ligger jo mange timers arbejde og tanker i trøjen. Håber alle har lært noget så det ikke kommer til at ske igen. Kun du er vaske kone for de trøjer ;-)
Majbritt