lørdag den 17. marts 2012

Naturlig Strik


Igår lånte jeg den fedeste strikkebog på biblioteket!
Det drejer sig om 'Naturlig Strik' af Ingalill Johansson og Ewa K. Andinsson,
udgivet på forlaget Klim i 2010.

Ja egentlig havde jeg planlagt at vise jer fotos fra bogen,
for noget af det, jeg gerne ville fremhæve er netop det fineste layout.
(alt er fotograferet i Nordsverige, smukt sat op i farverne, så det står flot sammen i sin helhed).
Og så var der lige de modeller, der er i fare for at ryge på 'To do' listen her i huset ..
(fx en jakke i hulmønster, en kjole i ditto (ja i læste rigtigt), og en trøje med reliefborter.
Alt i råhvide, grå, camel farver, fortrinsvist i merino fra Hjertegarn eller Incawool.

Hvorfor viser jeg jer så ikke de billeder ?

Fordi forlaget Klim åbenbart har nogle rigtig stramme regler omkring copyright.
På titelbladet står at læse: "Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med nogen midler: grafisk, elektronisk, mekanisk, fotografisk, indspillet på plade eller bånd, overført til databaser eller på anden måde uden forlagets skriftlige tilladelse. Enhver kopiering fra denne bog må kun finde sted i overensstemmelse med overenskomst mellem Undervisningsministeriet og Copy-Dan. Det er tilladt at citere med kildeangivelse i anmeldelser".  Jeg vover dog det ene øje og bringer et billede af bogens cover, så I kan få et indtryk af stil, farveholdning og layout.  Håber det går ? 

Jeg har før bragt billeder fra bøger og andet her på bloggen, altsammen med henblik på at anmelde bogen og/eller i håb om at inspirere I andre. I den forbindelse er jeg altid meget opmærksom på det med kildeangivelser. Dette i respekt for forfatterne, der har lagt arbejde og tid i bogen.  
Jeg er glad for, at ikke alle har så stramme betingelser som forlaget Klim, for det vil begrænse glæden ved at dele begejstringen over en nyopdaget bog med I andre.

I øvrigt er jeg ikke særlig omhyggelig med at lave vandmærker på egne fotos herinde, for jeg er så naiv at tro, at der hersker en kultur, hvor man angiver kilder, hvis man låner fotos. Er det mon ikke den gængse opfattelse ? 


I stedet for smukke Nordsvenske fotokulisser til rå og feminin (og naturlig) strik,
får I lige disse fotos fra min forårshave.
Det er en dejlig årstid - men jeg må alligevel lige kæmpe lidt med mig selv, for at få mig lokket til at gå ud og rydde op i staudebedene.


Jeg vil meget hellere blive  herinde, og strikke Jackie færdig.

5 kommentarer:

Fru Olsen sagde ...

Hej Mona Elisabeth.
Det ser ud til at være en lækker bog. Og jeg synes goft nok, at deres copyright er stram. Hvad kan det dog betyde, at man tager et billede og deler? Det må da bare være endnu bedre reklame? men det er selvfølgelig svært at sikre sig mod misbrug.

Selv om jeg ved bedre, får jeg ikke vandmærket mine fotos - det tager tid, og tid har jeg ikke for meget af i forvejen. Jeg håber bare, at verden er så god, som jeg gerne vil tro.

Og HVIS nogen stjæler, ja, så håber jeg bare de har glæde af det og ikke skader andre.

Strikkeheksen sagde ...

Den bog er så fantastisk smuk og du burde jo vide, at det var MIG, der skulle låne den på biblioteket ;-) Jeg vil lige se den lidt mere an, inden jeg køber den :-)

Jeg sender dig lige en mail ved førstkommende lejlighed :-)

Det er vidunderligt med alle de skønne forårsblomster - det bugner også herude foran vores hus - dejligt at tænke på, at der venter et halvår forude med forår og sommer (og ikke mindst baby :-))

Anonym sagde ...

Hej... Vedr. strikkebøger, så læste jeg på en blog at du evt. var intresseret i hønsestrik bøgerne. Jeg har Hønsestrik 2 til salg på dba, hvis du er interesseret. Mvh sofie

Fru Knudsen sagde ...

Jeg vandmæker ikke mine billeder, men tænker mig om, hvad jeg lægger på nettet.
Jeg har i den forgange uge været i haven 1/2 time af og til, og i går igen sammen med husbond, så nu er det meste ryddet op, puha et arbejde.
I dag bilder jeg mig ind, at kunne se, at mine påskeliljer er sprunget mere ud end de var i går, jo, jo det går mod forår, men derfor kan vi jo godt strikke, jeg glæder mig til tiden, hvor jeg kan sidde på terrasen og strikke!

Frk.Bogorm sagde ...

Hej Mona
Jeg var i en boghandel i dag, og kunne ikke dy mig for at kigge i bogen. Er du gal, den er lækker! Alle tingene er bare SÅ flotte! Hvis jeg vågner en morgen, og pludselig kan strikke, køber jeg bogen!