tirsdag den 29. november 2011

Jul for fulde gardiner


I aften blev der pyntet til jul hos min søster, der er det man kan kalde en helt særlig pige.
 Hun er et af de sjældne mennesker, der gennem alle årene har bevaret den helt umiddelbare glæde ved julen, og hvor julen bare får alt hvad den kan trække. Hun elsker sin julepynt - og sine nisser.
Både dem, der kommer med gaver til hende, og dem, der pynter  i hendes lejlighed.
Denne skønne nisse på dasset fandt vi i Vrådal i Norge.
Ham her, der er batteridrevet og kan spille, fandt vi på julemarkedet på Gammeltorv i Aalborg.
Her er en større forsamling af nisser ..
ham nedenunder på mortorcyklen skal lige dyrkes. Han er noget særligt ..
og søsteren er ret vild med denne rock'n roll nisse..

Også fundet i Vrådal i Norge.
Og her er linet op til decemberhyggen.
Nu kan hun hygge sig med en pakke hver dag - og det samme kan mine forældre, der også har fået en pakkekalender.
Det er hyggeligt for dem - og også for mig, når jeg hver dag modtager en sms med besked om hvad der dukkede op i dagens pakke.
Nu kan december bare komme an. 

mandag den 28. november 2011

Weekendens sidste dekorationer

Nu var jeg i omdrejninger og der var gang i produktionen.  Jeg nåede lige nogle flere inden jeg nåede vejs ende, kunne rydde op, og smække benene op og gribe strikketøjet lørdag aften. 
Denne lille julebuket blev til mig selv. 
kalenderlyset her til mine forældre
og et til mig selv .. 
en venindedekoration .. 
og de to her røg med i slipstrømmen.
Denne dekoration er til mig selv. Lavet på firkantet glasfad, og kan ses fra alle sider. 
Her er bagsiden - eller forsiden, om I vil ..
En liden adventsdekoration til mig selv ..
Og så tilbage i den kitchede. Nissen her kunne jeg simpelthen ikke stå for. Fotoet er fra et 'julefad' jeg har stående på spisebordet i sommerhuset.   Jeg nåede kun dekorationer - søndag skulle jeg til julefrokost, og nåede hjem til mig selv inden storm og højvande satte ind.
Næste weekend skal der pyntes til jul i sommerhuset.  :o)

lørdag den 26. november 2011

Årets første dekorationer er nu klar

De sidste par år har jeg haft for vane at lave rigtig mange juledekorationer.  Det glæder mig at kunne forsyne familie og venner med hjemmelavede dekorationer, og det er sjovt at lave dem. Jeg startede i aftes og rykkede igennem, og fortsatte igen her til morgen. I skrivende stund, kl. 14 lørdag eftermiddag, mangler jeg kun 5 dekorationer. Så jeg tror sørme jeg når det.
Den første adventskrans er til min søster. Jeg blev selv lidt vild med den, så jeg spurgte hende om hun foretrak den med de røde lys, eller den med guldlysene. Hun foretrak de røde .. og den var jo også lavet til hende. Der går let lidt eventyr i det for mig, så nisserne kravler med ind i adventskransen, især når det gælder søsteren, der er en særlig pige.  
Denne her er til mine forældre. De har et gammelt tinfad der skal bruges til skål, og den kommer til at styre valget af farve til lys, og dermed også indhold i dekorationen. Der er forskellige former for mos og lav (indsamlet i Norge i sommer), husløg min far har dyrket, kogler fra deres have, og div. kugler. 
Her var den, der så blev mig egen. Fadet er et guld- og sortstribet glasfad fra Tiger, og det passede jo fint med guldlysene. Hertil kommer mos, lav, husløg, kogler, og kugler, samt forskellige frøstande.  
En lille deko med fyrregrene, ditto kogle, frøstand og lyng. 

En deko til min mor, bestående af fyrregrene, lyng, hyacint, husløg, lav, kunstig fluesvamp, og en lysholder med lys. 
Et kalenderlys til mine forældre. De har en gammel lakeret kommode, hvor jeg kan forestille mig det vil være flot. Det er bygget på et ovalt fad, der er husløg, lav, kogler og frøstande, kunstig fluesvamp, kugler, og mos.

Denne deko er også til mine forældre. Det er et stort kirkelys med masser af brændetid. Dertil igen mos, lav, husløg, kogler, lærkegren, kugler, div. naturting.
Og så til den lidt mere kitchede afdeling. Denne kalenderdekoration til min søster havde jeg glædet mig til at lave. Jeg havde fundet et par pink bambier, nogle nisser, lyserøde julekugler, mos, lav, en julemand, osv.  Det skulle være sådan lidt eventyr-jule-landskabs agtigt, men om det er den lyserøde farve der er skævt skal jeg lade være usagt. Søsteren er bare vild med lyserød, og derfor de lyserøde dådyr. Nu må vi se hvad hun siger. Det gør ikke noget det er lidt jule-nuttet når det er til hende. Men på den anden side - det skal jo heller ikke ligne Gertrud Sands jul ..
Og sådan så bordet med de færdige dekorationer ud inden jeg bar ud i bilen.  Vejrudsigten lover møgvejr med regn og storm, så det var med at få tingene ud inden det bryder løs. 

fredag den 25. november 2011

Forude venter

Et hav af juledekorationer. Sådan ser der ud på mit spisebord lige nu. Der er linet op og der bliver taget hul på årets juledekorationer i aften.
Lige nu kan det godt virke lidt uoverskueligt med alle de materialer og lys, men der skal nok komme noget ud af det.  De første dekorationer regner jeg med at kunne vise jer i morgen. 
De filtede hjemmesko har været en tur i vaskemaskinen på 60 grader sammen med 3 tennisbolde, og er blevet trukket i facon. Lige nu er de ved at tørre ..  
Denne smukke nisse-julesok har min veninde Hanne lavet.
Hanne er også begyndt at blogge, og jeg kan anbefale jer at kigge ind hos hende. http://hannerimmensuniversconebane.blogspot.com/ 
Hanne er et af de mest kreative mennesker jeg kender, og hendes blog byder bla. på cupcake huer, julesokker, julemarked i Skåne og juledekorationer (indtil videre. Kender jeg Hanne ret, kommer der inden længe også strik, hæklerier, syning mv ind på bloggen).
Hannes juledekorationer er lavet af naturmaterialer, og der er masser af gode ideer til dekorationer at hente på bloggen Hanne Rimmens Univers.
Nu må jeg igang med de dekorationer .. 

onsdag den 23. november 2011

jeg var så heldig

Jeg var så heldig at vinde 2 ebøger hos http://stiebitz.blogspot.com/ forleden. Desværre kan jeg ikke finde ud af at linke til Vidunderlige univers' billede af ebøgerne - ellers ville jeg jo have pralet med at vise jer billeder af bøgerne.
Men måske kender I dem ? Det er Tina Dalbøges to bøger 'cool julepynt' og 'hyggelig julepynt' - og de bøger kan jeg simpelthen godt anbefale jer at investere i. De kan ses og også købes hos Tina Dalbøge på hendes blog, dvs hos www.TinaDalboge.dk.
Der er masser af inspiration til anderledes og sjov julepynt - lavet af naturlige materialer (meget af det kan hentes i køkkenet), vatrondeller etc.
Skulle I komme I det kreative hjørne og få lyst til at lave julegaver til hospitalsindlagte børn kan jeg anbefale at kigge indenfor hos  frejvald.blogspot.com.  Jeg synes det er en rigtig god idé Mette Frejvald der har fået, og vil gerne støtte op om den.
Jeg lagde hovedet i blød, for jeg må indrømme, at jeg ikke lige kunne nå at strikke/hækle noget til børnene (for ideen er, at gaverne skal være hjemmelavede). Men jeg har lavet nogle billeder som jeg tror er velegnede, og dem vil jeg sende til Mette Frejvald. Eller måske ham her vil levere ?  ;o)
Strikketøjet går alt for langsomt fremad, (der skulle gerne ligge en klar søster-trøje juleaften), men nu har jeg i stedet fået lavet julekalendere.
Mon vi når det altsammen inden jul ?
hilsen Mona

søndag den 20. november 2011

Filtede hjemmesko og kreativ strik.

Disse mega-sokker i fritidsgarn er hvad jeg har på pindene i øjeblikket.  Opskriften er hentet i bogen 'Filtet Strik'  af Anette Johns, forlaget Klematis, og der er 40 masker på pind nr. 7, og almindelig strømpeopskrift. De er rimeligt nemme og hurtige at strikke. Når de er færdigstrikkede kommer de i vaskemaskinen på 60 grader sammen med 3 tennisbolde. Og  derefter er mega-sokkerne forvandlede til et par dejlige lune hjemmesko / hyggesokker i mere almindelig størrelse.
Jeg har strikket nogle stykker, for der skal være både til fodvarmende julegaver , ekstra gæstehjemmesko og en december give-away. 

Fritidsgarn har mange flotte farver. Og man kan frit udfolde sig med farver og mønstre - og måske med hæklede blomster og sager ? Sidste år fik jeg også strikket tasker og huer i fritidsgarn - det var gaver der gjorde lykke. Især i de meget kolde vintre der har været er filtede huer gode. Opskrifter hertil findes også i den omtalte bog.

Og så fik jeg det nye kreativ strik ind ad døren.
Kender I det ? Jeg blev helt stresset bare ved tanken om hvorvidt jeg fandt på endnu mere der skulle på to do listen lige nu .. så der gik lige et par dage inden jeg turde kigge i det.  :oD
Masser af søde opskrifter og ideer var der, men meget af det til børnetøj og sjaler. Men pyha - ingen af delene rammer mine behov lige nu.
Så jeg slap i denne omgang ;oD
- men allerede i næste nummer lurer farerne - jeg kan se at der fx kommer en rigtig sød trøje i friske farver - den kan jeg nok ikke undgå at blive fristet af.
Har I andre lige så travlt med jeres kreative projekter ?

fredag den 18. november 2011

Vinderen er udtrukket

Lodtrækningen foregik ved at jeg skrev navnene på de, der havde tilmeldt sig give-awayen  på nogle sedler, og så blev min søster sat til at udtrække en vilkårlig seddel.
Det er mig derfor en fornøjelse at annoncere, at vinderen af november måneds give-away blev Fru Knudsen med bloggen   Strikketøjet. Tillykke til fru Knudsen.  Hvis du sender mig din adresse, vil jeg fluks sende dig din nye nøglering.
Og til alle I andre: fortvivl ej.
December måneds give-away er allerede i støbeskeen - dvs. sat på strikkepindene.  Og mere siger jeg ikke nu. 
Og min kære veninde Hanne har ganske ret: jeg er færdig med baby trøjen fra Drops, som jeg strikkede til min kollega. Trøjen blev jeg færdig med i toget forleden, og den er nu vasket og presset og lagt på kollegaens skrivebord, hvor hun forhåbentlig finder den mandag morgen. Desværre var hun ikke på arbejde idag, for jeg havde ellers glædet mig til at give trøjen til hende.  Trøjen er strikket i str. 2 år, og den lille Petra er pt. 1 år. Og jeg må tilstå at jeg tror den er noget stor i størrelsen. Så der vil gå lidt tid inden lille Petra rammer trøjens pasform. Tror jeg.
Nu har jeg dels fået min (anden) søsters julegave på strikkepindene. Den vender jeg tilbage med. Og dels har jeg december måneds give-away igang. Også den vender jeg tilbage til (den 2. dec, så hold øje.
Da jeg kom hjem forleden mødtes jeg af dette syn i Aalborg Lufthavn, der tilsyneladende er i julehumør.
Kufferterne kom ud af kaminen - hvorfor de ikke blev fulgt af julegaver, ved jeg ikke.  :o)

onsdag den 16. november 2011

Hel- og halvfabrikata

Den seneste uge har jeg strikket intenst på denne baby-trøje. Anledningen var, at min kollega, der er nybagt mor, kom med garn og opskrift og spurgte om jeg ikke kunne have lyst til at strikke til hendes lille pige. Og hvem siger nej til noget sådant ? Ikke jeg.
Jeg kastede mig ud i projektet, da jeg i sidste uge løb tør for fritidsgarn til filtsko.
 Trøjen er nu færdig, mangler bare at blive vasket og presset, og så skal jeg nok vise jer det færdige resultat.
Jeg har også gang i nogle julegaver, der er filtede hjemmesko - nu i halvfabrikata, fordi jeg (som sagt) løb tør for garn.
 De vil blive vist her på bloggen om et par dage.
For jeg har travlt nu.
Man skulle tro, at med de mere eller mindre færdige produkter er to-do listen skrumpet, men det er ikke tilfældet.
 Jeg har lige været en tur i Sverige hos min gode veninde, og der blev der bl.a. købt garn til Eskildsø.
Jeg fik den smukkeste turkise farve - også den bliver vist om nogle dage. Kursen på den svenske krone + Alpaca festen hos Drops gjorde prisen absolut fremkommelig. Og så var der også lige en sød bluse, osv osv.. Så listen skrumper bestemt ikke.
Billedet er taget fra Snekkersten her i morges - den mest fantastiske solopgang - og udsigt over Sverige. 
Og så minder jeg lige om min give-away, som bliver trukket her den 18. november 2011. Det er denne nøglering, der er i udbud. Du kan nå det endnu. Tilmelding kan ske under mit indlæg den 3. november    :o)
God fornøjelse.

fredag den 11. november 2011

Glasting hentet

Så fik jeg hentet nogle af mine glasting fra Kurset på www.glashuset-aalborg.dk, omtalt i sidste uge. Der mangler endnu et par lysestager jeg kan hente i næste uge - ellers er de øvrige ting med hjem. 

Sådan kom den give-away der bliver udtrukket den 18. november til at se ud. Det er en nøglering, hvis nogen skulle være i tvivl  :o) - og man kan stadig nå at melde sig til at være blandt de heldige vindere af denne unikke nøglering  :o)

Disse store lysestager til fyrfad har jeg lavet ved en tidligere lejlighed. De, der er ved at blive brændt nu er noget mindre, men i samme stil.  
Og så til noget helt andet, som man siger .. for denne skønne gris købte jeg hos den lige så skønne forretning Albott, der indtil for nylig lå i Strædet i København. Den forretning var et sandt eldorado af ting, men har desværre lukket nu.
Kan I have en rigtig god weekend. www.glashuset-aalborg.dk

Hanne Rimmens univers: cupcakes huer

Hanne Rimmens univers: cupcakes huer

onsdag den 9. november 2011

Kursus på Feriecenter-Slettestrand.

I disse dage er jeg med min arbejdsplads på kursus i Slettestrand i Jammerbugt Kommune (lige nord for Svinkløv, som I måske kender, da det er berømt for sit badehotel)  Dette foto blev taget da vi gik tur i vores frokostpause.  Her fiskes der stadig fra stranden.  Vi bor på slettestrand.dk , der er et rigtig godt sted, både hvad angår forplejning og service. Og så gør det det ikke ringere, at stedet samtidig giver job- og botræning til handicappede unge. Et hyggeligt og venligt sted at besøge. 

Denne skulptur står på stranden i Slettestrand. 

På rad og række.

Denne båd kom ind, og blev trukket op af traktoren.   Jeg skal lige sige, at der også har været gang  i strikkepindende. Strikker til filtning - mega store strømper, der skal i vaskemaskinen med 3 tennisbolde. Fotos bringes senere. Da jeg løb tør for garn, begyndte jeg på kollegaens baby trøje, så der sker noget på 'To do' listen. 

Havthorn - noget af det sundeste, og mest righoldige hvad C-vitamin angår. Går for at være en powerfood, faktisk endnu bedre end hyben. OG vist også en vigtig ingrediens i det nye danske køkken.