søndag den 20. november 2011

Filtede hjemmesko og kreativ strik.

Disse mega-sokker i fritidsgarn er hvad jeg har på pindene i øjeblikket.  Opskriften er hentet i bogen 'Filtet Strik'  af Anette Johns, forlaget Klematis, og der er 40 masker på pind nr. 7, og almindelig strømpeopskrift. De er rimeligt nemme og hurtige at strikke. Når de er færdigstrikkede kommer de i vaskemaskinen på 60 grader sammen med 3 tennisbolde. Og  derefter er mega-sokkerne forvandlede til et par dejlige lune hjemmesko / hyggesokker i mere almindelig størrelse.
Jeg har strikket nogle stykker, for der skal være både til fodvarmende julegaver , ekstra gæstehjemmesko og en december give-away. 

Fritidsgarn har mange flotte farver. Og man kan frit udfolde sig med farver og mønstre - og måske med hæklede blomster og sager ? Sidste år fik jeg også strikket tasker og huer i fritidsgarn - det var gaver der gjorde lykke. Især i de meget kolde vintre der har været er filtede huer gode. Opskrifter hertil findes også i den omtalte bog.

Og så fik jeg det nye kreativ strik ind ad døren.
Kender I det ? Jeg blev helt stresset bare ved tanken om hvorvidt jeg fandt på endnu mere der skulle på to do listen lige nu .. så der gik lige et par dage inden jeg turde kigge i det.  :oD
Masser af søde opskrifter og ideer var der, men meget af det til børnetøj og sjaler. Men pyha - ingen af delene rammer mine behov lige nu.
Så jeg slap i denne omgang ;oD
- men allerede i næste nummer lurer farerne - jeg kan se at der fx kommer en rigtig sød trøje i friske farver - den kan jeg nok ikke undgå at blive fristet af.
Har I andre lige så travlt med jeres kreative projekter ?

3 kommentarer:

Frk.Bogorm sagde ...

Hej Mona
De lyder hyggelige - det må jeg prøve. Strikkede et par sokker til min datter i noget reste-garn jeg havde. Desværre var det vist uld, så de blev "ufrivilligt" filtet.
Men vil prøve din opskrift og garn - så kan hun måske få dem på :-)
Hilsen Hanne

Fru Knudsen sagde ...

Uhm, de ser lækre ud, kan næsten ikke vente på "give-away", jeg fryser så tit om fødderne

Lea sagde ...

De bliver lækre, de hjemmesko!!!

He, he, ja, det er godt der ikke er for mange fristelser i ALLE blade! Jeg behøver heller ikke strikke noget fra Kreativ Strik denne gang!