onsdag den 12. oktober 2011

svamperisotto med laks

Tallerkensmækker - kan fx bruges til at pynte salater.
Lørdagsmenuen var lækker risotto med svampe og laks.

Risottoen blev svitzet, kogt i hvidvin og vand, boullion, løg, tilsat ristede svampe (kantereller), lidt chili og hvidløg.  Den blev ualmindeligt lækker.Risottoen koger indtil al vandet er optaget.


Tilbehør er grøn salat, blandet med melon, avokado, blomsten af broccoli, evt. tilsat pinjekerner, jordbær, grøn/rød peber, eller hvad man nu har. Dressing lidt balsamico eddike.

Den færdige salat.

laksen bages i ovn, tilsat lidt hvidvin, og overdrysses med sesam.
Resultat = en lækker, kaloriefattig og sund menu. Dessert ovnbagte æbler med is (se tidligere blog).

2 kommentarer:

Britta sagde ...

Det ser godtnok lækkert ud - især risottoen, som jeg ville føle mig fristet til at kaste mig over. Desværre, for ris er sammen med kartofler, brød og pasta noget jeg skal holde mig fra. Typisk, jeg har bare sådan en slags omvendt radar for hvad jeg ikke kan tåle.
I Indien blev jeg engang udsat for en frugt ved navn chikoo... Uhm hvor var den lækker. Kedelig at se på, nærmest som en slags halvgammel kartoffel, men smagen var helt karamelagtig. Jeg spiste af den med stor fornøjelse, hvilket selvfølgelig skulle have fået mine alarmklokker til at ringe... :-/ Flere år senere sad jeg og kiggede i min nye kogebog fra indiske Tarla Dalal... En bog med retter specielt for diabetikere. Blandt frugter som diabetikere skulle holde nallerne fra var, ja rigtigt gættet, chikoo!
Laks i ovn er også noget jeg laver tit, og også med sesamfrø, som jeg vender laksen i før den kommer i ovnen. En gang imellem laver jeg det samme nummer med blå birkes, eller med tørrede hvidløgsflager.
Tak for inspirationen. Du er også kunstner hvad mad angår (så hvad fedter hun nu for? ;o) )

monaelisabeth sagde ...

Den frugt kender jeg ikke ..
mht. risotoo - i meget små doser som gæstemad :o)
Ellers er ris, kartofler og pasta heller ikke på min kostplan.