søndag den 2. oktober 2011

Lækker Skagen Food og Skyldens Farver


Der skulle komme gæster i sommerhuset lørdag aften, og derfor havde jeg bestilt lækker fisk hos skagenfood.dk .
Denne kasse stod og ventede da vi ankom.

Indholdet var torskefileter (ugens luksus pakke), og der var medfølgende opskrift. Interesserede kan se den på www.skagenfood.dk - hvor der i øvrigt er masser af opskrifter at hente, og hvor I kan se, hvad man ellers kan få hos Skagen Food.

Jeg abonnerer ikke, men har ofte bestilt en kasse fisk, fx når der skulle komme gæster. Og jeg er aldrig blevet skuffet, hverken over kvalitet eller indhold.

Ugens opskrift sagde torskefilet i serranoskinke.

Da jeg er vegetar, måtte jeg lige  tilpasse opskriften. Jeg valgte at svøbe torsken i røget laks i stedet, men fulgte ellers opskriften, der bl.a. indebar at der skulle rå vanilje på torsk/laksepakkerne.

Tilbehøret var en blanding af ovnbagte rodfrugter, bestående af gulerod, skalotteløg, kartofler, søde kartofler og hele fed hvidløg. Ok - også her modererede jeg, og erstattede en del af kartoflerne med persillerødder. Dette med henblik på at begrænse mængden af kulhydrater.

Salaten kom til at bestå af spinatblade, avokado, pærer, melon og pinjekerner. Dressing var balsamico eddike og en lille smule olivenolie.

Som lidt ekstra serverede jeg også en rosenkålsalat med vindruer, som jeg har beskrevet et andet sted i bloggen.

Så her ser I en portionsanretning bestående af masser af salat, lidt rosenkålsalat, 2 spsk rodfrugter og fisk.

Desuden - som en finesse - en ovnbagt frisk figen, med lidt honning. Denne smag stod fint til fisken.

Dessert var ovnbagte æbler med en anelse honning, serveret med sukkerfri is.

Menuen var således velegnet for såvel diabetikere, som folk der gerne vil tabe sig. (såfremt mængden tilpasses derefter).

Det er min oplevelse, at gæstemad sagtens kan være sund mad. Dvs. god mad uden en masse fedt og sukker. Men velsmagende og veltilberedt, med masser af gode råvarer.

At sundt er godt.
og en lille boganmeldelse: Skyldens farver af Gisela Klönne.

Det er en af den slags bøger, der er svær at lægge fra sig.
Spændingen er der fra første side, og selvom der er en klar rød tråd, og et overskueligt persongalleri, er det uigennemskueligt hvem det egentlig er, der står bag de uhyggelige mord på præster i Køln.

Gisela Klönnes personbeskrivelser bærer igennem, og perspektivet skifter mellem bogens forskellige personer på en måde, der giver bogen dybde.

Bogen er præget af katolsk tænkning og japansk filosofi (idet den ene politimand går meget op i karate).  Bogen virker gennem bearbejdet og researchet og jeg kan kun anbefale den for andre krimi elskere.

Og apropos : er der virkelig ikke flere, der ønsker at deltage i min give-away ? foreløbig har kun to meldt sig med kommentar i indlægget 'give-away' hvilket giver dem en 50% chance hver. Det er en lydbog med Sara Blædel der er på højkant.

Ingen kommentarer: