søndag den 9. oktober 2011

Den færdige blomstertrøje


Så kom der billede på blomstertrøjen, som jeg blev færdig med forleden. Den er fra bogen 'Feminin Strik' og findes på side 68.

En nem lille sag, der lige kunne laves i en håndevending  - troede jeg. Den har taget en del mere tid og energi end beregnet.

Jeg synes det var en sød lille bluse, evt. som man lige kunne have over en kortærmet sommerkjole.  Den er strikket i en kraftig bomuldsgarn fra hjertegarn. Modellen angiver aqua siesta, men jeg fandt en alternativ garn (som jeg ikke længere har bandarolen på).

Tænkte at det måske var derfor mønsteret på min trøje er mere lukket, end det er på den oprindelige model. Men det kan også hænge sammen med den måde, jeg strikkede over hullerne på vrangpindene på.

At tulipanerne voldte mig kvaler er ingen hemmelighed.

Årsagen til kvalerne er udelukkende min manglende koncentration og opmærksomhed - da først jeg var kommet ordentlig igang med mønsteret gik det fint. Desværre har jeg fået for vane at strikke alt for sent om aftenen, når jeg knap kan hænge sammen for træthed - og det medfører ind imellem at jeg må trævle op dagen efter.
Som knapper valgte jeg en keramik knap fra Design Værkstedet i Aalborg. Jeg synes den knap var rigtig flot - men måske for mørk til blusen ?

Ikke at det gør noget, hvis jeg har en mørk farve under - men på modellen i bogen er der lyse, neutrale knapper.

Det er ikke værre end knapperne kan skiftes - hvad tænker I andre ?

På nederste billede ser I blusen lidt tættere på. Den er både vasket og presset - men blomsterne buler alligevel lidt.

Endelig kom jeg igang med Ravelry modellen 'D-vitamin'.
Jeg fandt en rigtig flot mørkegrøn farve i Geilsk, 3 trådet. En garn, der er utrolig lækker at strikke af.
Modellen strikker man oppe fra halskanten og ned. Jeg er nået til den nederste del af ærmerne nu, og skal igang med selve ærmerne.

En skæg og anderledes måde at strikke en trøje.

Mønsteret volder ikke så mange kvaler her. Man tager bare ud via hulmønster. Udfordringen er alle de engelske forkortelser. Jeg skal purle, knitte, slip marker, yoke og meget andet.

Mit høj-niveau engelske kom lige til kort, indtil jeg fik snakket med en anden, der har strikket efter engelske opskrifter. Så indtil videre går det helt godt.

Det er en julegave til min søster - så jeg håber hun bliver glad for den. Måske finder jeg på også at strikke en til mig selv - hvis jeg når det for strikkekøen, der er hastigt voksende.

4 kommentarer:

Lea sagde ...

Din blomstertrøje er vel nok blevet fin!!!

Og sikke en lækker julegave din søster får!!!! Den Geilske er lækker i farven!

Judith sagde ...

Så flott:-) Strikker fra Mere feminin strik nå, hun lager så mange fine modeller!

Britta sagde ...

Ja, jeg kan så regne ud at jeg er den heldige modtager af noget D-vitamin... Noget jeg i sandhed har lidt af mangel på, endda i en grad så jeg måtte have indsprøjtninger! Farven er utroligt flot, i hvert tilfælde set her på min skærm, men jeg ved at farvegengivelse er en besværlig størrelse også på computerskærme.
Jeg synes 'ikke' at du skal gå efter mere neutrale knapper. Den du har valgt er flot, og lidt kontrast gør bestemt ikke noget.
Jeg glæder mig til jul :o)

monaelisabeth sagde ...

Tak for jeres tilbagemeldinger.
Det er dejligt med lidt respons :o)
ja, Britta - du kender din julegave, og må leve med at følge processen her i bloggen. Overraskelsen må så blive hvordan den passer og hvordan modellen (som du selv har været med til at vælge) klæder dig. Det tror jeg naturligvis den gør..
D- vitamin kan vi alle bruge - især i denne mørke tid. ;o)