søndag den 28. august 2011

kokkerier




Jeg nyder indimellem at udtænke lækre menuer.
Præmissen er, at det skal være såvel lækkert som sundt, og med sundt mener jeg med masser af vitaminer og lavt kalorieindhold.
Desuden er min mad altid vegetarisk. Dvs. fisk har adgang, men ikke kød eller fjerkræ.
Maden må gerne være så god, at den kan bruges som gæstemad også. Til hverdag er det ikke en betingelse, men min erfaring er, at mine gæster plejer at værdsætte det at maden ikke behøver at være usund, for at den smager godt.

Igår fandt jeg på denne menu:

Salat (se foto).
Indeholder: honningmelon, appelsin i små stykker, avokado, babyspinat og ruccola, grøn peber, blomster af broccoli, og som dressing balsamico eddike.
Salaten er pyntet med blomst fra hjulkrone og tallerkensmækker. (slingerkarse).
Dertil basmati ris (ej fotograferet), og kammuslinger vendt i sesamfrø og ristet i lidt olie og balsamico glace.

Inspirationen hertil fik jeg fra bogen 'Mad middag menu' af Curtis Stone.
Kammuslingerne syder på panden (jf. foto øverst til højre), og herunder ses det færdige resultat.


Som tilbehør valgte jeg også at riste små stykker blomkål og broccoli i lidt olie med karry.  De skal være sprødstegte for at gøre sig bedst.  Den grønne farve i broccolien pynter, men man kunne også fx pynte med tomat eller persille.

På nederste billede tv. ses retten i sin helhed, og på nederste til højre er desserten.

Det var melon- og ananasstykker sammen med is. Desserten var pyntet med hindbær.

Vil man gerne holde isen sukkerfri, er der nogle rigtig gode muligheder hos hjem-is eller isis. DDV har også en rigtig god sukker- og fedtfattig is.

God fornøjelse.

hilsen Mona
der stadig slås med billedtekster etc. Men hen ad vejen finder jeg vel ud af det. :o)

Ingen kommentarer: